Koos in zijn atelier  |   Foto: Menno de Boer
Info over Koos en zijn hoeden
Mijn naam is Koos van der Wal (45) en ik ben hoedenontwerper. Tijdens de opleiding Kunst en Design (1995-1999) ben ik met dit mooie ambacht in aanraking gekomen en heb het vak in die periode ruim 6 jaar beoefend. In 2003 heeft een ernstige ziekte mijn leven ingrijpend veranderd waardoor ik het hoeden maken uit het oog ben verloren. Toen ik weer in staat was om creatief te zijn heb ik me gericht op andere competenties en heb zo'n 11 jaar gewerkt als acteur, zanger, schrijver, vormgever, muziek- en theatermaker. Van eigen gemaakte muzikale voorstellingen tot het spelen in toneel- en operaproducties.
Maar in 2019 begon het 'hoeden maken' weer te kriebelen en heb ik het weer opgepakt. In mijn atelier aan het Zaailand in Leeuwarden ontwerp ik mijn hoeden, ontvang ik klanten en geef ik workshops. Daarnaast maak ik creaties voor tentoonstellingen en fotografie. De afwisseling van 'in stilte werken' en 'activiteit' vind ik erg prettig.
Tijdens een workshop bij hoedenontwerper Marianne Jongkind ben ik in aanraking gekomen met nieuwe technieken die ik sindsdien toepas bij het maken van mijn eigen creaties. Deze technieken zorgen ervoor dat de hoeden duurzaam zijn en tegen een stootje kunnen. Mijn streven is om zoveel mogelijk te werken met milieuvriendelijke middelen. Daarnaast werk ik mijn hoeden met de hand af voor de mooiste look. En zo ontstaat er iedere keer een hoed voor jaren draag- en kijkplezier.
De hoeden die ik maak onderscheiden zich door hun architectonische en sculpturale karakter. Spelen met strakke lijnen, contrasten en structuren vind ik erg leuk om te doen. En er is zoveel mogelijk! Mocht u een keer in mijn atelier komen dan laat ik mijn werk met alle liefde zien. Maar ook hier kunt u alvast een kijkje nemen voor een impressie.
Een passende hoed
Mensen zeggen vaak, 'ik heb geen hoedenhoofd'. Maar ik geloof daar niet in. Ik ben van mening dat er voor iedereen een passende hoed te vinden is. Net als bij een kapsel moet je net even de juiste persoon  tegenkomen die je goed kan adviseren en kan maken wat bij je past. Ik kan daarin veel voor u betekenen. Met oog voor persoonlijkheid, gelegenheid, materiaal, kleur, detail en vormgeving ontwerp ik hoeden voor dames en heren... van jong tot oud. Van ready to wear hoeden tot unieke exemplaren waar niemand anders mee loopt.
Uiteraard is er veel mogelijk qua design, materiaal, prijs en kleur. Van draagbare zomer- en winterhoeden tot object-achtigen. Van ingetogen casual tot uitbundig, kleurrijk en chique. Welke soort hoed u ook kiest... iedere hoed is een kwaliteitshoed, uniek en op maat gemaakt.
Het allerbelangrijkste is dat u zich goed voelt bij de hoed. Dat de hoed bij u past en (heel belangrijk) lekker zit. Ik ben u graag van dienst voor advies en het maken van een mooie passende creatie. Neem gerust vrijblijvend contact met me op wanneer u vragen heeft en de mogelijkheden wilt bespreken. Er kan heel veel.
U bent van harte welkom.
Bent u organisator van tentoonstellingen, of zoekt u een designer voor uw creaties voor in het theater? Ook dan kunt u contact met me opnemen. Wie weet kunnen we iets voor elkaar betekenen.
Voor nu... kijk rustig rond op mijn website en wie weet treffen we elkaar.
Hartelijke groet,
Koos van der Wal
Koos aan het werk in zijn atelier   |   Foto: Menno de Boer

Bent u hier al geweest?

Terug naar boven