Recensie Friesch Dagblad  |  3 oktober 2016
Beppe is de weg kwijt! (2016 - Jeugd en Familie 6+)
Een voorstelling bomvol verkeerde afslagen, naaldbomen, vochtig gras en kriebelende beestjes!
Beppe gaat voor het eerst in haar leven op vakantie. Ze wil wel eens wat meer van de wereld zien dan alleen maar haar vensterbank met droogbloemen en vergeelde familieportretten. Beppe heeft een prachtige reis geboekt naar de bergen. En wat heerlijk... dochter Trees gaat ook mee!
Helaas verloopt de goedbedoelde vakantie anders dan gepland. Want na een lange reis vol verkeerde afslagen en andere dramatische beslissingen verdwalen Beppe en Trees in een heel groot bos. Wat een ontspannen wandelvakantie had moeten worden is stap voor stap uitgegroeid tot een ware overlevingstocht tussen waterpoelen, vochtig gras, naaldbomen en kriebelend ongedierte. Beppe is de weg kwijt geraakt!
Lukt het ze om onbesmeurd van dit dwaalspoor af te raken en er samen iets van te maken? Of blijven ze hangen in deze wildernis.
Beleef het in... Beppe is de weg kwijt!
Een vakantie om nooit te vergeten!
Recensie Friesch Dagblad  |  16 november 2015
Beppe bakt er niets van! (2015/2016 - Jeugd en Familie 6+)
Een luchtig baksel met veel meel, slagroom, deeg, aangebrande taarten, zoekgeraakte klutsen en rokende ovens!
Beppe is onhandig. Ze struikelt vaak, laat serviezen vallen, klettert van trapjes en als ze een pak meel wil pakken dan trekt ze met haar rollator de hele kast omver. Kortom, een beppe die ongelukken creëert en een gevaar is voor eigen leven!
Beppe houdt ook van bakken. Dat is haar lievelingshobby... maar het is in haar leven nog nooit één keer gelukt om een goed geslaagde taart of cake te bakken. Zelfs het meest eenvoudige cupcakeje verandert in een misbaksel!
Maar Beppe is een bikkel en geeft niet op. Ook al lust geen hond haar verkoolde monsters... Beppe bakt door! Vastberaden opent ze haar eigen webwinkel. En wat blijkt? Dat wordt in no-time een razend succes! Dit tot grote ergernis van haar dochter Trees... en dat zal veel stof op doen waaien!
Slijt Beppe de laatste jaren van haar leven onder strenge bewaking als ouwe taart in een bejaardenhuis? Of gloort er iets anders aan de horizon.
Kom naar Beppe bakt er niets van! Het is om te smullen!
Foto: Sandra Wolf    |    Voorstelling: Beppe bakt er niets van!
Foto: Sandra Wolf    |    Voorstelling: Beppe bakt er niets van!
Foto: Sandra Wolf    |    Voorstelling: Beppe bakt er niets van!
Foto: Sandra Wolf    |    Voorstelling: Beppe bakt er niets van!
Februari 2016

STADSSCHOUWBURG DE HARMONIE UITVERKOCHT!

Op woensdag 24 februari 2016 verscheen onderstaand artikel in De Huis aan Huis. Het lokale weekblad van Leeuwarden en omstreken viel bij velen op de deurmat... zo ook bij Beppe. Bij het openslaan van pagina 13 verslikte Beppe zich bijna in een muffin. Ook dochter Trees is zich kapot geschrokken. Hoe heeft dit kunnen gebeuren?! Zomaar ineens zonder overleg zo'n groot artikel in de krant?! Moeder en dochter hebben er flinke woorden over gehad. Maar toen bleek dat binnen 1 week de hele Bentacerazaal in De Harmonie was uitverkocht, hebben ze de ruzie bijgelegd. Toen was het feest.
Pûpa! (2013/2014 - Jeugd en Familie 6+)

Een muzikaal theater-avontuur dwars door de lucht tot op de bodem van de sloot, met swingende dierenliedjes. 

Het rupsje Pûpa Pûtata komt door een zware wervelwind midden in het rijke en bontgekleurde waterleven van een boerensloot terecht. In één klap is hij afgesloten van de vaste wal waardoor hij niet meer bij zijn eten kan komen. Hoe overleeft hij in deze vreemde en onbekende omgeving? 

In zijn zoektocht naar eten ontdekt Pûpa dat hij anders is. Veel andere dieren vinden hem stom omdat hij er raar uitziet. Pûpa leert snel welke dieren hem op willen vreten en wat het is om anders te zijn. Heeft hij de moed om zijn ware kleuren te laten zien? 
Jong en oud worden meegenomen op reis langs uiteenlopende onderwerpen zoals: anders zijn, pesten, jaloezie, liefde, in jezelf geloven en leven. De voorstelling sluit aan bij de belevingswereld van het jonge kind. En dat zowel in beeld als geluid. Na afloop van dit spannende familie-avontuur wil iedereen nog maar één ding, thuis verder zingen en dansen! 
Met fantasierijke decors, karakteristieke stemmetjes, vrolijke muziek, zintuigenprikkelde geluiden, acteren en zang maakt Koas van der Wal visueel en muzikaal theater vol humor, interactie en poëzie. 
Terug naar boven