Makkum Art
Tijdens het Pinksterweekend van 2018 exposeert Koos zijn nieuwste werk op Makkum Art in het 16e eeuwse pand van Koninklijke Tichelaar. In totaal exposeren ruim 80 Kunstenaars hun kunstwerken tijdens dit feestelijke evenement dat op 19, 20 en 21 mei 2018 in Makkum wordt gehouden.
Een impressie van Koos zijn werk.
Naast de tuinen worden aansprekende gebouwen in Makkum benut voor de expositie. Het 16e eeuwse pand van Koninklijke Tichelaar, de Doniakerk (17de eeuw), de Doopsgezinde Kerk (19de eeuw) en diverse prachtige woonmonumenten.
Meer weten? Kijk dan even op de website van Makkum Art.
Hoofdrol in 'Under de Toer'
Yn it Skaad fan'e Toer / LF2018 / Ryptsjerk
Plotseling zit de kerk weer vol in Ryptsjerk. Acute godsvrucht? Nee, er circuleert een verhaal over een schat onder de vloer van het eeuwenoude godshuis.
Yn it Skaad fan ’e Toer is een muzikaal-theatrale voorstelling over wat dit gerucht teweegbrengt in het dorp. De één vindt dat een graf voor rust is en niet geschonden mag worden. Anderen zien eurotekens en mogelijkheden voor verbetering van het dorp en zichzelf. Dan – op een ochtend – is de vloer opengebroken.
Een verhaal met wortels naar Antje van Uylenburgh (Kimberley Piek), de in deze kerk begraven schoonzus van Rembrandt van Rijn. En naar Antje’s echtgenoot: de Poolse vrijgevochten theoloog Johannes Maccovius (Koos van der Wal). Hij was op zijn 27ste al hoogleraar aan de Universiteit van Franeker, kerkelijk dissident, drinkebroer en hoerenloper.
Het mysterie van Antje, vervlochten met de merkwaardige gedragingen van mensen destijds en nu, werpt een schaduw over het dorp.
Regie: Hans van Buuren
Foto: Jacob van Essen
De Faam de Baas​​​​​​​
Wie is de baas in huis? Wat is echte liefde? En wie houdt wie voor de gek? Maak kennis met het huishouden van heer Lambertus (Ben Brunt), zijn huishoudster Serpintsje (Elizabeth Kooy) en zijn knecht Bokke (Koos van der Wal) in deze komische opera 'De Faam De Baas'. Een verhaal over machtsverhoudingen tussen mannen en vrouwen, rijke mensen en hun personeel maar ook over sterke vrouwen en de kronkelige wegen van de liefde.
De regie van deze opera is in handen van Gooitsen Eenling. Broer de Witte en musici uit binnen- en buitenland spelen de prachtige muziek van Pergolesi.
Kijk in de agenda voor alle speeldata.
'De Faam De Baas' is een productie van Stichting OperY.
Foto: Jan Kalma   |   De Faam de Baas
Foto's: Siem Akkerman   |   De Faam de Baas
Voorstellingen in 2018
De Faam is terug! De data van de nieuwe reeks van De Faam de Baas zijn bekend! De Faam de Baas speelt weer op diverse, bijzondere locaties verspreid over heel Friesland.
Zo 20 mei – 20:00 Hotel de Prins, Makkum tijdens Makkum Art.
Do 31 mei – 20:00 Fogelsanghstate, Veenklooster.
Zo 3 juni – 16:00 Museum Martena, Franeker.
Za 16 juni – 20:00 Grote kerk, Sloten.
Zo 17 juni – 20:00 Epemastate, Ysbrechtum.
Wo 20 juni – Epemastate, Ysbrechtum UITVERKOCHT

Voorstellingen in 2017
za 9 september 2017, 16:30 uur – Klein Jagtlust, Oranjewoud (Try-out) UITVERKOCHT
za 9 september 2017, 20:00 uur – Klein Jagtlust, Oranjewoud (voorprem.) UITVERKOCHT
zo 17 september 2017, 15:00 uur – Koepeltheater, Leeuwarden (première) UITVERKOCHT
vr 6 oktober 2017, 20:00 uur – Boerderij Zuiderend, Suwâld UITVERKOCHT
zo 8 oktober 2017, 16:00 uur – De Spylder, Warns UITVERKOCHT
zo 15 oktober 2017, 15.30 uur – De Groate Kerk, Sint Jacobiparochie UITVERKOCHT
Recensie Leeuwarder Courant.
Koos maakt muziek kinderboek 'Vis in Huis'!
Voor de boektrailer van het kinderboek 'Vis in Huis' van Edith Stultiens maakte Koos de muziek. Klik op het filmpje om de boektrailer te bekijken. Wil je ook de muziek zonder voice-over horen? Klik dan op het muziekbestand onder het filmpje van 'Vis in Huis'!
Boektrailer - Vis in Huis!
Muziek: Koos van der Wal - Boektrailer Vis in Huis!
Ensemble
De ambitieuze regisseur fan theatergezelschap 'STOFA' komt op het idee om in het kader van Culturele Hoofdstad 2018 'De Bedelaarsopera' voor het voetlicht te brengen. Tijdens het repetitieproces wordt al gauw duidelijk dat de spelers veel overeenkomsten met de rolfiguren uit 'De Bedelaarsopera' vertonen. Hoe dicht liggen fantasiewereld en realiteit bijelkaar? Weten de spelers toneel en werkelijkheid te scheiden en een geslaagde productie neer te zetten?
Regie: Anny Veenstra
Affiche: Koos van der Wal   |   Fotografie:  Piet Douma
Beppe is de weg kwijt!
Deze voorstelling voor Jeugd en Familie 6+ ging op 2 oktober 2016 onder grote publieke belangstelling in première in Stadsschouwburg De Harmonie van Leeuwarden.
Affiche: Koos van der Wal     |     Fotografie: Jan Kalma
Op 3 oktober 2016 verscheen deze recensie in het Friesch Dagblad.
Beppe bakt er niets van - Uitverkocht
Op vrijdag 13 november 2015 ging 'Beppe bakt er niets van' in première in De Koornbeurs te Franeker. Sindsdien heeft Beppe (inclusief Beppe is de weg kwijt) ruim 22 keer gespeeld in de provincie Friesland. De 'Beppe bakt er niets van-tour' werd feestelijk afgesloten in Stadsschouwburg De Harmonie van Leeuwarden... en deze voorstelling was helemaal uitverkocht!
Affiche: Koos van der Wal     |     Fotografie: Jan Kalma
Op maandag 16 november 2015 stond deze recensie in het Friesch Dagblad n.a.v. de première van 'Beppe bakt er niets van' in Theater De Koornbeurs te Franeker.

Heb je deze al gezien?

Terug naar boven